YAKUSHIMA ASAMUSHI YABUKITA BIO ORGANIC - 100 G

671,99 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Špičkový čaj z ostrova Yakushima, který je známý svými deštnými pralesy, starověkými cedry a jedinečným přírodním prostředím, které je dokonce zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Tyto podmínky mohou mít vliv na kvalitu a charakteristiky čaje pěstovaného na tomto ostrově.

Detailní informace

Detailní popis produktu

V Japonsku se čajům, které jsou lehce napařované a lehce rolované, obvykle říká "Asamushi". Termín "Asamushi" odkazuje na tradiční metodu zpracování zeleného čaje, při které jsou čajové listy napařované po kratší dobu ve srovnání s jinými metodami. Tento proces má za následek lehčí, jemnější chuť a světlejší barvu nálevu.

Napařování je klíčovým krokem v procesu výroby japonského zeleného čaje a má velký vliv na výslední chuť a aroma čaje. Asamushi zpracování, které obvykle trvá méně než 30 sekund, je méně intenzivní než dlouhodobé napařování používané u některých jiných druhů čajů (například u Fukamushi, kde je napařování delší).

Po napařování se čajové listy obvykle suší a často jsou rolované do různých tvarů, což pomáhá uvolnit esenciální oleje a zvýraznit chuť čaje. U Asamushi čajů je toto rolování také lehčí, což zanechává listy více otevřené než pevně zkroucené.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: