MATCHA RYOGUCHI SHIRO OKUYUTAKA - 50 G
Detailní popis produktu
Vzhledem vyváženému poměru sladké a nahořklé chuti je vhodný jak pro přípravu Usuča („řídký čaj“), tak Koiča („hustý čaj“) moderním způsobem. Tento čaj doporučujeme všem kdo se vydali na cestu zkoumání japonského práškového čaje, neboť se jedná o velmi specifický kultivar. Na této farmě si u všech čajů zakládají na přirozené chuti a aroma, které čaj ve své jednodruhovosti přirozeně nabízí. Pro tuto matchu použili kultivar Tana-gō-uchi Okuyutaka, který vyniká plným tělem a bohatým umami profilem. Vytvořili tak matchu, která nechává vyniknout svou individualitu a charakter. Matcha prášek, jemně a pečlivě mletý v hmoždíři, má nádherný smaragdově zelený odstín. V chuti se objevuje jemná sladkost v hrdle, krémová textura na patře a lehká svíravost na špičce jazyka. Matcha Okuyutaka zaujme svou jemností i pevností zároveň – je harmonická a plná. Ryogouchi Shiro „Okuyutaka“ představuje jednodruhovou matchu s elegantní a uhlazenou chutí, připomínající vzácný smaragd. Nabízejí tak nový pohled na svět matchy, který vytvořili s péčí a úctou k čajové tradici. Příprava Usucha “řídký čaj”: dvě lžičky (čašaku) práškového čaje Matcha zalijeme cca 1 dcl vody o teplotě cca 90 °C a za pomocí bambusové metličky (časen) našleháme, až se nám na povrchu čaje vytvoří jemná, hustá pěna. Naši farmáři s Ryogouchi Shiro doporučují si matchu vychutnat i ležérním způsobem – jednoduše, bez zbytečné formálnosti, stejně jako u kvalitní senchi. Jejich cílem je nabídnout autentický čajový zážitek, který si mohou užít i ti, kdo s matchou teprve začínají. Nebojte se tedy s touto matchou experimentovat, servírovat jí na ledu, s obláčkem mléka nebo se sodou a plátkem limetky Baleno po 50g.
Doba sklizně: Ichibancha (jaro)
Oblast: Ryogawachi, Shimizu, pref. Shizuoka
Kultivar: Okuyutaka
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.