JALAPENO LEMON, MÍRNĚ PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY - SEMENA PAPRIČEK - 5 KS

64,97 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Chilli papričky Jalapeno, pojmenované podle města Jalapa (Veracruz) v Mexiku, jsou jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších chilli papriček v Mexiku i ve Spojených státech. Toto neobyčejné, jasně žluté chilli Jalapeno pochází z chovu Institutu chilli papriček při Novomexické univerzitě. Vytváří krásné, přibližně 8 cm dlouhé chilli papričky, které jsou na chilli papričku Jalapeno velmi pálivé.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rostliny rostou kompaktně, jsou vysoké 50 až 70 cm a zůstávají poměrně kompaktní i v koruně. Jalapeños jsou jedním z mála druhů chilli, které chutnají dobře i v zeleném, nezralém stavu. Když dozrají do žluté barvy, jejich chuť se stává příjemně sladkou. Plody mají někdy popraskaný, korkovitý povrch, což Mexičané považují za známku dobré kvality. Ještě zelené plody jalapeños mají někdy tendenci vykazovat tmavé skvrny, které však po dozrání opět zmizí (nepovažujte je proto za známku nemoci nebo hniloby).

Rostliny rostou kompaktně, jsou vysoké 50 až 70 cm a zůstávají poměrně kompaktní i v koruně. Jalapeños jsou jedním z mála druhů chilli, které chutnají dobře i v zeleném, nezralém stavu. Když dozrají do žluté barvy, jejich chuť se stává příjemně sladkou. Plody mají někdy popraskaný, korkovitý povrch, což Mexičané považují za známku dobré kvality. Ještě zelené plody jalapeños mají někdy tendenci vykazovat tmavé skvrny, které však po dozrání opět zmizí (nepovažujte je proto za známku nemoci nebo hniloby).

Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 6-20 dní); doporučuje se proto použít skleník a topnou rohož. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou propustnou půdu a neměly by být ponechány ve stojaté vodě. Měly by být umístěny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu denně, ne-li více. Rostliny umístěte ven asi 2 až 3 týdny po posledních mrazech. Při výsadbě sazenic venku dbejte na to, aby mezi jednotlivými rostlinami zůstal prostor alespoň 45 cm. Přibližně po 55 dnech lze sklízet zelené plody, zralé jalapeños jsou poprvé připraveny ke sklizni přibližně po 70-80 dnech. Rostliny jalapeño poskytují velmi vysokou úrodu; jednotlivé rostliny plodí kolem 30 plodů, při dobré péči to může být podstatně více.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: