BHUT JOLOKHIA RED - SEMENA CHILLI PAPRIČEK 5 KS (1.000.000 SHU)

80,64 Kč
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení

Předtím, než se novější, pálivější odrůdy začaly téměř každý rok přetahovat o rekord nejpálivějšího chilli, byla bhut jolokia (bih jolokia) poměrně dlouhou dobu (2007-2011) na vrcholu žebříčku. Rostlina původně pochází z indické oblasti Assam a je přirozeně vzniklým hybridem dvou druhů Capsicum chinense a Capsicum frutescens.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Podlouhlé chilli papričky bhut jolokia dozrávají od zelené přes oranžovou až po jasně červenou barvu, mají drsný, nerovný povrch a ovocnou, aromatickou chuť. Při pěstování vyžadují hodně tepla a zároveň mají papričky velmi dlouhou dobu zrání, což znamená, že mezi zasazením semen a sklizní plodů může uplynout přibližně 160 dní.

Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 8-21 dní). Doporučuje se proto použít skleník a topnou rohož. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou, propustnou půdu a nesnášejí přemokření. Měly by být vysazeny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu - raději více. Rostliny vysazujte ven přibližně 2 až 3 týdny po posledních mrazech. Protože rostliny mají obzvláště dlouhou dobu zrání, doporučuje se pěstovat je v květináči, abyste mohli rostlinu snadno přenést dovnitř, když teplota přes den klesne pod 12 °C, a umožnit tak dozrání všech plodů. Chcete-li rostlinu uchovat přes zimu, seřízněte ji po sklizni o 20 cm a umístěte na světlé místo, kde je alespoň 15 °C.

Optimální teplota klíčení 22 - 30 °C
Výsev leden - duben
Květy bílé (červen - srpen)
Růstový habitus cca 90 cm vysoký
Zrání Od zelené přes oranžovou až po červenou
Vzhled plodu Podlouhlý, špičatý tvar, drsný povrch, cca 3 x 7 cm
Doba zrání 100 - 120 dní
Původ Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: