BHUT JOLOKHIA CPP - SEMENA CHILLI PAPRIČEK 5 KS (1 001 304 SHU).

80 Kč
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Bhut Jolokia CPP Chili je speciální britská odrůda Bhut Jolokia, vyšlechtěná speciálně pro komerční pěstování. Robustní rostliny nesou velké množství extra dlouhých lusků, které mají lahodnou ovocnou chuť a obrovskou pálivost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Než se novější, pálivější kultivary začaly téměř každý rok přetahovat o rekord nejpálivějšího chilli, byla bhut jolokia (bih jolokia) poměrně dlouhou dobu (2007-2011) na vrcholu žebříčku. Rostlina původně pochází z indické oblasti Assam a je přirozeně vzniklým hybridem dvou druhů Capsicum chinense a Capsicum frutescens. Na internetu se pro papriku bhut jolokia používají desítky různých názvů, včetně bih jolokia, naga jolokia, naga morich, rajan mircha, nicméně v podstatě všechny odkazují na stejný druh, v jiném regionu se prostě nazývá trochu jinak nebo jde o regionální variantu stejného kultivaru. V severovýchodní Indii se pěstovala a používala mnoho let předtím, než se stala známou.
V roce 2005 bylo při zkoumání Institutu chilli papriček zjištěno, že pálivost této papričky je 1 001 304 SHU, čímž se bhut jolokia stala vůbec první chilli papričkou, která překročila magickou hranici jednoho milionu.

Pěstování: Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 8-21 dní); doporučuje se proto použít skleník a vyhřívací podložku. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou, propustnou půdu a nesnášejí přemokření. Měly by být vysazeny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu - raději více. Rostliny vysazujte ven přibližně 2 až 3 týdny po posledních mrazech. Protože rostliny mají obzvláště dlouhou dobu zrání, doporučuje se pěstovat je v květináči, abyste mohli rostlinu snadno přenést dovnitř, když teplota přes den klesne pod 12 °C, a umožnit tak dozrání všech plodů. Chcete-li rostlinu uchovat přes zimu, seřízněte ji po sklizni o 20 cm a umístěte na světlé místo, kde je alespoň 15 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: